Избор на играчки за насърчаване на ученето и развитието на детето

Снимка на дете

Направете проучване преди да купите играчка

Снимка на проучванеВсяка Коледа носи нова реколта от „трябва да имам“ играчки и игри. Ако детето ви има една от тях в неговия списък, проверете първо коментарите и отзивите, за да видите дали е подходяща да я купите въобще. Трябва да се вземе предвид дали играчката е подходяща за възрастта на вашето дете. Играчките, които използват творчеството, вероятно ще задържат вниманието на детето ви за определен период от време. Винаги е тъжно преживяване, когато родителят установи, че детето е по-заинтересовано да играе с кутията, отколкото с играчката или когато играчката се използва за няколко дни или седмици и след това завършва в най-добрия случай в кашона с играчки.

Достъпната играчка

Мисля, че е чудесно, когато играчката номер едно в списъка на детето ви е достъпна и има смисъл за вас Click To Tweet. Това е чудесно усещане, когато родителите могат да гледат детето да намери играчката, за която копнее под дървото. Моето предложение е, че вие също избирате играчки и игри, които вашето дете би искало, което също така насърчава творчеството, ученето или физическата активност, освен че е забавно. Тези елементи обикновено се използват отново и отново.

Различните възрасти

Кърмачета и малки деца

Снимка на детска играчка влакчеЗа кърмачета и малки деца (6 месеца – 2 години) предмети, като плюшени животни, играчки за подреждане, рингове за напасване, градивни елементи, обикновени пъзели, музикални играчки и книжки. Тези избори могат да създадат много часове забавна дейност, която също стимулира интелектуалното, езиковото, социалното и физическото развитие. Родителите може да се наложи да напътстват детето първо, за да им помогнат да научат задачите като им покажат как става. Четете книги и пейте заедно с музиката, за да насърчите езиковите умения.

От 3 до 6 години

Едно от любимите неща, които  децата в предучилищна възраст (от 3 до 6 Снимка на настолна играгодини) искат да правят са ролевите игри. Плюшените играчки, кукли и екшън фигури са чудесни неща за тези деца. Също така, игралните комплекти им позволяват да имитират активността на възрастните. Изкуствата се приветстват и с по-напреднали играчки. Продължете с музика за слушане и по-реалистични инструменти за игра. Децата в предучилищна възраст ще могат да използват по-напреднала играчка. Други играчки на открито, като спортно оборудване, пясъчници, пиано и суинг комплекти, са чудесни за играта им на открито повече време и за забавление. Книги, карти и настолни игри, както и няколко видеоигри или други цифрови продукти са чудесни, за да им помогнат да развият основни умения за учене.

Училищна възраст

Снимка на ролериДецата в училищна възраст (на възраст от 6 до 12 години) са по-склонни да бъдат повлияни от техните връстници и реклами, за това какви играчки и други възможности за подарък са готини. Отново проверете ги, за да сте сигурни, че ще бъдат подходящи за вашето дете. Този етап на развитие е чудесно време да изложите детето си на играчки и игри, които подкрепят придобиването на умения и знания, свързани с това, което е известно като STEM (наука, технология, инженерство и математика). Отново, видеоигрите и другите цифрови елементи с умереност са страхотни. Знайте, че е подходящо време да предложите на детето си възможни хобита, които би харесало. Книгите и музиката, както и образователната електроника, могат да направят ученето по-лесно и по-забавно.

Помислете за абонамент за подходящо за възрастта списание, свързано с техните интереси или аудио книги, което може да насърчи самостоятелното четене, но не забравяйте да ги обсъдите и с детето си.

 

Сподели!

Facebook Коментари

You may also like