Избор на играчки за насърчаване на ученето и развитието на детето

Снимка на дете

Направете проучване преди да купите играчка

Снимка на проучванеВсяка Коледа носи нова реколта от „трябва да имам“ играчки и игри. Ако детето ви има една от тях в неговия списък, проверете първо коментарите и отзивите, за да видите дали е подходяща да я купите въобще. Трябва да се вземе предвид дали играчката е подходяща за възрастта на вашето дете. Играчките, които използват творчеството, вероятно ще задържат вниманието на детето ви за определен период от време. Винаги е тъжно преживяване, когато родителят установи, че детето е по-заинтересовано да играе с кутията, отколкото с играчката или когато играчката се използва за няколко дни или седмици и след това завършва в най-добрия случай в кашона с играчки.

Достъпната играчка

Мисля, че е чудесно, когато играчката номер едно в списъка на детето ви е достъпна и има смисъл за вас Click To Tweet. Това е чудесно усещане, когато родителите могат да гледат детето да намери играчката, за която копнее под дървото. Моето предложение е, че вие също избирате играчки и игри, които вашето дете би искало, което също така насърчава творчеството, ученето или физическата активност, освен че е забавно. Тези елементи обикновено се използват отново и отново.

Различните възрасти

Кърмачета и малки деца

Снимка на детска играчка влакчеЗа кърмачета и малки деца (6 месеца – 2 години) предмети, като плюшени животни, играчки за подреждане, рингове за напасване, градивни елементи, обикновени пъзели, музикални играчки и книжки. Тези избори могат да създадат много часове забавна дейност, която също стимулира интелектуалното, езиковото, социалното и физическото развитие. Родителите може да се наложи да напътстват детето първо, за да им помогнат да научат задачите като им покажат как става. Четете книги и пейте заедно с музиката, за да насърчите езиковите умения.

От 3 до 6 години

Едно от любимите неща, които  децата в предучилищна възраст (от 3 до 6 Снимка на настолна играгодини) искат да правят са ролевите игри. Плюшените играчки, кукли и екшън фигури са чудесни неща за тези деца. Също така, игралните комплекти им позволяват да имитират активността на възрастните. Изкуствата се приветстват и с по-напреднали играчки. Продължете с музика за слушане и по-реалистични инструменти за игра. Децата в предучилищна възраст ще могат да използват по-напреднала играчка. Други играчки на открито, като спортно оборудване, пясъчници, пиано и суинг комплекти, са чудесни за играта им на открито повече време и за забавление. Книги, карти и настолни игри, както и няколко видеоигри или други цифрови продукти са чудесни, за да им помогнат да развият основни умения за учене.

Училищна възраст

Снимка на ролериДецата в училищна възраст (на възраст от 6 до 12 години) са по-склонни да бъдат повлияни от техните връстници и реклами, за това какви играчки и други възможности за подарък са готини. Отново проверете ги, за да сте сигурни, че ще бъдат подходящи за вашето дете. Този етап на развитие е чудесно време да изложите детето си на играчки и игри, които подкрепят придобиването на умения и знания, свързани с това, което е известно като STEM (наука, технология, инженерство и математика). Отново, видеоигрите и другите цифрови елементи с умереност са страхотни. Знайте, че е подходящо време да предложите на детето си възможни хобита, които би харесало. Книгите и музиката, както и образователната електроника, могат да направят ученето по-лесно и по-забавно.

Помислете за абонамент за подходящо за възрастта списание, свързано с техните интереси или аудио книги, което може да насърчи самостоятелното четене, но не забравяйте да ги обсъдите и с детето си.

 

Continue Reading

Къде да родя?

Снимка на бременна жена

В зависимост от това къде живеете и доколко вие и вашето бебе сте здрави и вашата бременност върви добре, може да изберете къде да родите.

Обикновено опциите, между които може да избирате, са:

  • Държавна болница
  • Частна болница
  • У дома

Ако живеете в голям град, може да имате по-голям избор от болници. Ако живеете в селски район, вашият избор може да бъде ограничен до най-близката болница.

Снимка на жена преди ражданеНякои жени биха искали да раждат у дома, в плувен басейн, но им е казано, че не трябва поради тяхната медицинска история или усложнения при бременността. Ако това се е случило с вас и сте силно убедени в това къде или как искате да раждате, трябва да го обсъдите с вашия наблюдаващ гинеколог, за да можете да направите информиран избор.

Ако вие и вашето бебе сте добре, раждането вкъщи е безопасен вариант с предимството на по-малък риск от интервенции, в сравнение с асистираното раждане. Все повече майки обмислят раждане вкъщи. Посъветвайте се с гинеколога си за повече информация, тъй като някои части на страната предлагат по-добри грижи и имат по-висок рейтинг от други.

Какви са моите възможности по време на бременност и раждане?

Болниците по принцип имат своите начини  как да се случат нещата, но е Снимка на бременностваше право да обясните как искате да бъдете обгрижени по време на бременността и раждането. Бихте могли да напишете план за раждане в който да запишете вашите бележки. Говорете с гинеколога си за това, което е рутинно в родилното отделение, където ще раждате. Ако има нещо, което не ви звучи добре, обсъдете го.

Информирано съгласие

Вие имате право на информирано съгласие. Това означава, че трябва да сте запознати с всички процедури, които могат да ви бъдат направени по време на раждането и вие трябва предварително да дадете своето писмено Снимка на бебесъгласие за това. Внимавайте! В много болници няма практика родилката да бъде информирана за това, което и предстои. „Раждането на детето: Какво да вземете с вас в болницата” – в тази статия ще откриете всичко, което ви вълнува за престоя ви в родилното отделение – дрехи, тоалетни принадлежности, памперси, комплекти за изписване, столче за кола за новородено и др.

 

Continue Reading