Достъпни резервации за трансфери във Варна

Земите на Тракия, 1585 г.

Terra incognita Bulgaria – 2000 г. от европейската история

България е разположена на западния бряг на Черно море, граничи с Румъния на север, с Гърция и Турция на юг, със Сърбия и Македония на запад. По източната й граница са разположени върволица от известни на любителите на горещите плажова луксозни курорти с вълшебен златист пясък и  великолепни условия за възстановяване на здравето, прекрасно съчетани с гористи планински райони, природни резервати и забележителности, археологически и исторически места.

В България е възможно да се пътува както с българска, така и с шенгенска виза Click To Tweet

В България е възможно да се пътува както с българска, така и с шенгенска виза, които позволяват да останете в страната до 3 месеца. Те са напълно достатъчни да опознаете повече от вътрешността на страната. Има добре развита пътна мрежа и удобни трансфери от Варна и Черноморието към твърде добре запазените старинни крепости от средновековието, скални светилища от каменната ера, тракийски съкровищници, римски и византийски останки. Но най-вече почувствайте добронамерения народ, с уникална култура, традиции, музика и вкусни гозби.

В самия град Варна е удоволствие да се разхождаш

из Морската градина, да посетиш двореца Евксиноград, Римските терми, Аладжа манастир, Катедралата Свето Успение Богородично“ – най-голямата православна църква в град Варна, катедрала на Варненската и Великопреславска епархия. Задължително е да отделиш достатъчно време за съкровищата във Варненския археологически музей, а защо не да съчетаеш приятното с полезното в единствения Ретро музей, разположен в Grand Mall – най-големия варненски търговски център. Любопитни за туристите са и Делфинариумът, и Астрономическата обсерватория с планетариума „Н. Коперник“, театрите, фестивалните центрове, спортни събития, концерти и много други.

Не толкова далеч е и Велико Търново,

средновековната трета столица на България, намира се на 200 км от Варна, но по пътя има още куп природни и исторически забележителности, които да посети човек. Каменните зидове на Царевец са свидетелство за някогашното могъщество на българската държава.

Затова е необходимо повече от ден, за да се разходите и до Жеравна, Котел, Мадарския конник край Шумен – един от символите на България, и да отделите нужното внимание и на трите столици на Българското царство от миналото.

Недалеч е и столицата на Първата българска държава – Плиска, един от най-големите средновековни градове в Европа, с величествен за онова време каменни сгради и най-големия за времето си християнски храм – Дворцовата базилика днес е реставрирана. Великолепен образец на българската мощ е и втората столица на Първото българско царство – Велики Преслав. Част от крепостта днес е възстановена. Надписи и стели говорят за царе, битки и величие.

Велики Преслав
Велики Преслав, втората столица на България
Реставрирана по гравюри
Голямата базилика Плиска

 

 

 

 

 

 

 

 

Цените в България са твърде ниски за качеството на обслужване и лукса,

който осигуряват българските хотели за потока туристи. Трансфери от международните летища към цялата страна е възможно да си осигурите предварително. Летище Варна е едно от най-натоварените през летния сезон. Оттук тръгват дестинации на десетки пасажерски фирми. С България Трансфер пътуването ви гарантирано ще бъде придружено от опитен, правоспособен професионалист, автомобил според нуждите – за индивидуално или групово пътуване, осигурени допълнителни екстри (като безплатно детско столче при нужда).

Предварителната резервация за трансфер

при плануване на едно вълнуващо пътуване, ще ви спести притеснението в препълнен автобус в горещините или стресови ситуации с наети случайни превозвачи. Почивка в друга страна не трябва да ви създава главоболия. Ето затова потърсете онлайн „трансфери цени Варна и ще имате законно регистрирана трансферна компания и  достъпен съвременен транспорт на най-добрите възможни цени. Удобството е за вас, а отговорността за нас.

Индивидуални трансфери от Летище Варна с автомобил или групи от пасажери с микробус до предварително ангажиран хотел са традиционна услуга. Но ако желаете да усетите свободата да пътувате към непознати места, вместо да сте ограничен само в един курорт, България Трансфер е една утвърдена компания, която ще ви помогне да го осъществите. Съвсем наблизо, на не повече от час път с автомобил, по добре поддържана пътна мрежа, може да се озовете на места, които да помните цял живот. При достатъчно желание наистина ще преживеете запомняща се ваканция с една дълга обиколка из страната. И ще искате да дойдете отново в малката удивителна България.

Сподели!

Facebook Коментари

You may also like