Дамски зимни якета на ниски цени

Готови ли сте за новия есенно-зимен сезон? Сигурни сме, че раздялата с лятото отново е била болезнена, но нека не забравяме, че и есента, както всички други сезони, си има своя неподправен чар, който трябва да оценим. Какво, ако беше само лято или зима? Със сигурност щяхме да си мечтаем за едното или другото…

Нещо повече, благодарение на сезонното разнообразие имаме възможността да носим разкош от различни видове дрехи – къси, дълги, от естествен косъм или еко кожа и какво ли още не. И то за всеки един сезон, включително и зимата. 

И като заговорихме за есента и зимата, нека видим кои ще бъдат най-харесваните и предпочитани модели дамски зимни якета през новия сезон. 

Видове дамски якета – тенденции при сезон 2019-2020

По-долу сме изброили топ моделите зимни дамски грейки според различни критерии като силует, дължина, цвят, материали на изработка и удобство. 

Дамски зимни якета на ниски цени – пух?

Пухените дамски якета винаги са били и ще бъдат топ избор сред дамите всяка зима. И това съвсем не ни изненадва. Все пак пухените облекла са изключително нежни, меки и някак женствени. Те придават едно усещане за стил и елегантност във всеки един момент. Ето защо и якетата или палта от пух се харесват толкова много от дамите. Колкото до техните вариации, забелязваме богат избор от размери, цветове и дължина на дамските зимни якета с пух. Най-предпочитаните обаче като че ли са тези със средна дължина.

Те пасват на визията на дами със средна височина и миньончета, докато дългите палта, якета и т.н., отиват най-вече на високи, стройни дами.  

За дълги якета и грейки се приемат моделите с дължина под коляното. Много дълги са моделите с дължина до прасеца – често дължината им достига почти до земята. 

Дамско зимно яке според фигурата

Ако се чудите как да подберете перфектното дамско яке според фигурата Ви, нека Ви представим най-базовите класификации на якетата: вталени, разкроени и асиметрични. Както се подразбира, вталените модели са често късите якета и тези със средна дължина. Докато разкроените модели са по-скоро с доста по-свободен силует и се спускат от талията или още от рамената. 

Моделите, разкрояващи се още от талията, се отличават със специфичната си вълнообразна форма в долната част. Най-често разкроените модели се тези със средна дължина. Някои модели разполагат с красиви каишки, декорации от пайети, камъчета, ципове, линии, якички, коланчета и прочее. 

Асиметричните модели, например, предлагат къса предна част и по-дълга задна като така също наподобяват парките. 

Според цветовата си схема, дамските зимни якета са разделят на пъстри и едноцветни. От дизайнерска гледна точка, едноцветните са далеч по-стилни, оригинални и красиви от пъстрите. Докато пък от гледна точка на тенденциите, пъстрите са много търсени и популярни сред дамите. Особено предпочитани са тигровите, анималистичните, леопардови, змийски и камуфлажни принтове.

Според материала си на изработка дамските зимни якета биват шушлякови, кожени, пухени и др.  

И този сезон животинските принтове ще присъстват смело при дамските зимни якета, като основните цветове ще бъдат бяло, черно, червено, сиво, пъстри (жълто, кафяво) и стилни комбинации от принтове.

Continue Reading

Жени и часовници – сложно е!

Часовник с усложнения

Париж – Маркетинг мениджърът на Gatehouse Publishing, Андреа Сийфърт, пътува много от Сингапур заради бизнеса през различни часови зони. Тя е намерила спасител в нещо, което принадлежи изключително към клуба на мъжете: часовник с усложнения, механизми, които увеличават точността или възможностите на часовника.

Часовникът на г-жа Сийфърт е Jaeger – LeCoultre Reverso Duo, часовник с Снимка на часовник с усложненияобръщащ се гръб, който може да показва времето в две зони. Тя може да настрои единия, да показва времето вкъщи в офиса, а другият да показва времето в дестинацията, където отива. Тя не само разчита на функционалността на часовника, но и оценява неговия технически аспект.

„Това, което е необичайно, е, че двата циферблата се контролират от един и същ механизъм“, каза тя.

Вкусовете и потребностите на жените към часовниците се променят, а часовниците все повече признават промяната, в модели с усложнения, проектирани за жени с ум.

„С по-малък акцент върху специфичните роли в дома и в работата, това се пренася и в хорологията“, казва Роан Орлебар, купувач на фини часовници за „Хардрос“ в Лондон. „Наистина наблюдаваме тенденция към дамите, които все повече се интересуват от усложнения, като търговските марки реагират на това търсене, като стартират създаване на усложнения в часовниците за дамите.“

Марина Лункина, която работи в сферата на връзките с обществеността в Москва, е конкретен случай. „Днешният свят направи жените толкова активни, колкото мъжете в бизнеса, в обществото и в много други сфери на живота“, каза тя. „Това очевидно е засегнало нашия стил.“

Заинтригувани от усложнения

Производителите на часовници се стремят да задоволят жените, които са заинтригувани от усложнения, колкото тези, привлечени от външния вид. Вълната от нови модели съчетава функцията с модата. Click To Tweet

Франк Мюлер, собственикът на „Майстор на усложненията“, предлага „Lady Tourbillon“ с турбийон във формата на сърце „специално проектирана за жените“, заяви директорът на марката Николас Рудаз.

„Жените, купуващи сложни часовници, със сигурност са тенденция, която виждаме тук“, добави г-н Рудаз.

Шанел налюдава същата тенденция. „Офертите за усложнения в часовниците при жените са нараснали много“, заяви Николас Бео, международният директор на Шанел. Но докато „мъжете купуват часовниците заради механизма, жените купуват часовниците заради красотата на механизма“, каза той. В резултат Шанел проектира турбийон като стилизирана камелия в Première Flying Tourbillon Camellia, което прави механизма декоративен елемент. Комплексните часовници, преструктурирани със сърца, цветя – и много диаманти – са далеч от моделите, които се предлагаха няколко години назад. Спомнете си тези стари дамски часовници Casio с всички бутони? „, Каза Карън Гиберсън, президент на Съвета за аксесоари в Ню Йорк, припомняйки ранните цифрови модели на Casio с хронометри и аларми. – Не бяха хубави. Днес жените търсят нещо по-модерно. „

Часовник история

Снимка на часовник-историяБеатриче Рухие, мениджър на Чаумет в Париж, казва, че жените търсят поезия. „За жените въпросът е, да, това е технически часовник – но това е часовник, който разказва една история“, каза тя. В Чаумет часовниците „Хвани ме … ако ме обичаш“ , стрелките се заменят с паяк и пчела, въртящи се в мрежа, която заменя маркировката на часовете. Символиката е „съблазън, творчество, поезия, радост“, каза г-жа Рухие.

 

Continue Reading

Часовници Casio за дами – всичко, което очаквате и не очаквате от един часовник

Снимка на дамски часовници Casio

 

 

Дамски часовници Casio

Снимка часовник Casio sheen„Касио“ е марката, равносилна на Професионализъм, и то с гласно „П“. Часовниците Casio си остават най-желани, когато става дума за избор. Многобройните предимства на Casio ги правят неповторими както за мъже, така и за жени. Дамите, дори най-придирчивите, ще получат всичко, което очакват и което не очакват, защото Casio умее да изненадва. В следващите редове ще се спрем на някои по-известни линии дамски часовници Casio с предварителната уговорка, че не претендираме за изчерпателност.

Серия от модели

  • Отдавна жените са доказали своите способности и в „мъжки“ професии. За тях е специално създадената серия от модели с името Baby-G. (Аналогично на мъжките G-Shock, но с вмъкната думичка Baby, загатвайки нежната природа на жената, която обаче е и устойчива, в същото време). Часовниците Baby-G са истинско съкровище и помощник в дадени ситуации, в които останалите дамски часовници не биха се справили. С подсилен дизайн, те все пак не изглеждат груби, а едновременно с това съдържат онези допълнителни функции, които притежават и мъжките G-Shock: ударо- и водоустойчивост, показване на часовото времето в различни точки по света, хронометър, таймер, календар, аларми, LED осветление и др. С такъв часовник чувствате комфорт, сигурност и – разбира се – стил.
  • А когато пред погледа ви се изпречи модел от дамските часовници Casio Sheen, можете да ахнете от възторг – красотата е ослепителна, защото можете да ги видите с инкрустирани камъни и други елементи, както и в други «романтични» дизайни, напълно подходящи за излизане вечер, а защо не и през деня; дори за плуване, понеже и този тип часовници притежават водоустойчивост.

–  За дамите с изискан вкус и предпочитания към подчертано нежните форми е серията Casio Classic. Водещият елемент е класическото във формите, но и тук разнообразието е огромно, така че ограничения няма.

За спортисти

    – За спортистките има нещо специално – серията Casio Sport. Click To Tweet Направени за всички дами, които упражняват различни по вид спортове, тези часовници са ваш помощник във всеки един момент. Снабдени са с всички функции, нужни за спортуване и не само, защото техният дизайн може спокойно да пасва и с ежедневното ви облекло, в зависимост от личния ви избор.

  – Casio Beside – както и при мъжките часовници от тази серия, дамските Casio Beside са замислени предимно за деловите жени, за борещите се в  „градската джунгла“ дами, за правещите кариера.

Предимно в класически форми (и не само!), тези часовници осигуряват стабилност в забързаното ежедневие, като ви придават и респектиращата елегантност, необходима за успешната бизнес дама.

Електронни часовници

      И, не на последно място, нека отбележим електронните часовници за Снимка на дамски часовник casioдами.  Удобството да виждаш числата наготово, от пръв поглед, ги прави предпочитани и макар да изглеждат леко „мъжествени“ във визията си, те всъщност много добре прилягат на дамите, тъй като електронните варианти Casio съществуват и в нежни форми. Въпрос на лично усещане за стил, за всяка женска натура има подходящ тип часовник Casio, защото производителите са наясно с мултифункционалните способности на дамите. Лидер сред часовниците, Casio е на ваша страна, каквото и да правите, където и да се намирате, затова доверете се на вашия часовник от тази марка и той ще направи за вас всичко, което очаквате, дори повече.

 

Continue Reading

Модал – новото влакно в спротните екипи

Облеклото е неразделна част от човешкия живот. Дрехите предпазват от студ или топлина, за да поддържат топлинния комфорт на тялото в целия набор от човешки дейности. Комфортът може да се определи като приятно състояние на психологическа, физиологична и физическа хармония между човека и околната среда. Комфортът на облеклото или усещането за прохлада / топлина са един от важните параметри на спортното облекло. Удобството в тъканите е свързано с три основни фактора, а именно термофизиологични, сензорни и физиологични. Click To Tweet

Управление на влагата

Снимка на тениска AdidasУправлението на влагата е важен аспект на всяка тъкан, предназначена за облекло, която определя нивото на комфорт на тази тъкан. Управлението на влагата на дадена тъкан е от решаващо значение за комфорта на потребителите, особено в спортното облекло за умерена до интензивна физическа активност. Различни видове тактилни, влага и топлинни взаимодействия между материала на облеклото и човешката кожа определят нивото на комфорт на дадено лице при дадено състояние на околната среда, докато се занимават със специфично ниво на дейност.

Проведени са значителни изследвания върху идеалната структура на спортното облекло. Различните спортове обаче изискват различна конструкция на облеклото, макар че обикновено се използват някои структури. Слоевите структури са най-често срещаните структури в тази категория. Ефективността на пластовите структури в термофизиологичната регулация е по-добра от еднопластовата текстилна структура.

Проектиране на платове

Слоевете на тъканите, използвани за изработка на облекла, има Снимка на блуза с яка Adidasзначителен ефект върху свойства като топлопроводимост, пропускливост на въздуха и предаване на влага. Обикновено се предпочита проста двуслойна конструкция, при която вътрешната повърхност е направена от синтетично влакно, например полиестер, който е хидрофобен и има добро капилярно действие; външното лице е направено от хидрофилно влакно като вискоза / модал / памук, което абсорбира транспортираната влага и позволява да се изпари.

Направени са изследвания и разработки за разработване на двупластова трикотажна тъкан, която ще постигне високо ниво на комфорт на облеклото за активно спортно облекло. В тази връзка са проучени свойствата за управление на влагата на няколко двуслойни трикотажни структури, изработени от Вискоза-Полипропилен, Модал-Полипропилен, Вискоза-Микрофибър Полиестер, Модал-Микрофибър Полиестер, Вискоза-Полиестер, Модал-Полиестер и Бамбуко-Полиестер.

Управление на влагата

От изследването може да се заключи, че двуслойната втъкана тъкан (полиестер / вискоза или полиестер/модал) поради добрите свойства за управление на влагата е предпочитана за спортното облекло, защото бързо абсорбира изпотяване от кожата, за да остави потребителя сух.

Двуслойните трикотажни платове  от микрофибърен полиестер (вътрешния слой) и модал (външен слой) имат по-добри свойства за управление на влагата, поради по-доброто време на попиване, високия радиус на овлажняване, добрата скорост на усвояване и добрата скорост на разпръскване на потта и комфорт и може да бъде предпочитано за активно спортно облекло. Те също така са по-хладни по отношение на допир в сравнение с полиестерните памучни структури.

Модал влакно

Снимка на анцуг AdidasМодал  (Модал) е второ поколение влакна в регенерирани целулозни влакна. Моделът, дефиниран от Международното бюро за стандартизация на изкуствени влакна (BISFA), е отделен род вискозно влакно , който има по-висок модул на издръжливост при намокряне на влакното (High Wet Modulus) и удовлетворява минимална стойност на издръжливост в мокрия стадий при 5% удължение.

След като вече сте наясно с видовете платове, които се използват за направата на спортни дрехи, ще знаете какво съдържат любимите ви анцузи пума или найк или адидас.

Вижте още спортни стоки от Sportfaster.

Continue Reading

Маркови маратонки за деца и юноши – импровизирана класация на родители

Целодневната заетост в училище на нашите деца и юноши изисква удобство и функционалност на детските обувки. Родителите най-често се спират на маркови маратонки за деца и подрастващи, като спортни обувки с високи показатели за качество. Децата и младежите са непрекъснато в активно движение – бягат, скачат, катерят се, играят или спортуват в училище или клубове по различни дисциплини.

Маркови детски маратонки
Маркови детски маратонки – гаранция за здравето и комфорта на малчуганите

А за да не изпитват неудобства малчуганите и поотрасналите деца, родителите трябва да се погрижат за тяхната добра спортна форма.

Първият и най-важен атрибут са правилните обувки, следвани от  спортния екип и анцуг, които не затрудняват движенията, не изпотяват и издържат на пране.

Удобните спортни обувки  са гаранция за безопасност и комфорт на нашите деца. В тях те  могат да достигнат първите си спортни постижения. С тях крачетата им дълги часове прекарват в бягане, ритане, скачане, катерене дори за игра в ежедневието.

Continue Reading

3 модни цвята за края на лятото

 

Дизайнерите са щедри и през настоящата година. В разгара на лятото те представят своите вълнуващи предложения за дамски дрехи и аксесоари в свежи тонове. Класиката отново не отстъпва място на всичко най-ново и модерно. Ако и вие искате да сте на гребена на вълната, сега е момента да се потопите сред вълнуващи, неустоими и забавни нюанси:16895985143_5223fd27fc_z

Розово – и тази година бонбоненият сладникав цвят завладява витрините, гардеробите и модния подиум. В неустоими сладки предизвикателства се явяват елегантни блузи, рокли, поли. Като същинска кукла Барби и вие може да си набавите някоя и друга дрешка, която да засили вашият стил. Не се притеснявайте и, че може да прекалите с него, защото розовите дрехи не са натрапчиви и ярки, а съвсем нежни, елегантни, секси, закачливи или свенливи. Формите на дамски облекла са ефирни, свободни и леки, а това създава допълнително усещане за прохлада.

Синьо – в случай, че обичате да се придържате към класиката и традициите, то морският цвят в гардероба и тази година няма да ви изневери. Сега е момента да се натъкмите в дреха от небесно синьо, до натурално морско синьо, тюркоазно или цвят на мастило. Хубавото на тези нюанси е, че лесно могат да се внедрят, както в облеклата за офис, така и на плажа. Може да избирате сака, сукмани, рокли, връхни дрехи, бански костюми и дори парео за плаж в нежно бледосиньо, вместо традиционното бяло.

Лилаво – този така женствен и многообразен цвят отново е актуален и отново кара жените да го заобичат. В случай, че липсва във вашия гардероб сега е момента да го добавите избирайки вълнуващи туники, дамски блузи, поли, рокли и дори аксесоари в лилаво. За по-ексцентричните дами модните стилисти са приготвили нови още по-вълнуващи предложения от наситено лилаво, патладжан, цикламено. За консервативните и почитащи неутралните нюанси в дрехи, дами люляково и млечно лилавото са чудесна възможност.

Горещите месеци и тенът от ваканцията изискват яркост, настроение и впечатляващи тонове, а за да им се радвате по-дълго отдайте се на пъстротата в модата с Онлайн магазин за дрехи втора употреба.

 

Continue Reading