3 неща от Гърция, които не са за изпускане

 

Имоти, екскурзии и още много красоти и забележителности може да представи южната ни съседка Гърция.

Ако сте почитатели на топлото и слънчево време дестинация като Гърция може би ще ви се хареса. Положителното на всичко това е, че там може да закупите изгодно имот и всяко лято да отпътувате до така близката ни дестинация. Разстоянието от южната част на България до Гърция е в няколко десетки километри,  това прави почивките и престоя така вълнуващи, ненатоварващи и много приятни.beach-84533_960_720

Екскурзията може да ви отведе до неголямото градче, носещи името Паралия Катерини. Малко по размери, но много красиво, разположено в подножието на планината Олимп и около брега на Егейско море. От големия и популярен полуостров Халкидики го дели само вода, а пътят по суша е обиколен. Това обаче не пречи на почитателите на красоти да попътуват, било то по море или суша, за да се запознаят от близо с региона.

Историята на градчето съществува от древността на Гърция. В миналото бил известен повече като град Дион. На самия Паралия Катерини няма множество забележителности, но пък естествената красотата и разположение го правят така атрактивно и примамливо място.

Всяка една къща в региона има типична архитектура и като по калъп издигнати, натъкмени и отрупани с много цветя те са радост за всеки.

Хубавото на този град се дължи на стратегическото разположение, в близост до интересни места. Чисти, златни пясъци, дълги морски ивици заети от плажове и живописни заливи. Това може да забележите от почти всяко едно селце из Гърция разположено по Халкидики и околността.

На целия този фон като в синхрон с новото време не липсват и модерни центрове за релакс, развлечения и забава. Интерес събуждат и останките от древни цивилизации. Всичко това е тайната на една земята, наречена Халкидики. Цялата тази земя е потънала в топлината и синевата на Егейско море. Тя е огрявана всяка утрин от Средиземноморското слънце, тя дава възможност на всеки, които пожелае да я опознае от близо.

Ако и вие искате да вкусите тази истинската атмосфера на Гърция потърсете имот на това място. 

 

Сподели!

Facebook Коментари

You may also like