3 неща от Гърция, които не са за изпускане

 

Имоти, екскурзии и още много красоти и забележителности може да представи южната ни съседка Гърция.

Ако сте почитатели на топлото и слънчево време дестинация като Гърция може би ще ви се хареса. Положителното на всичко това е, че там може да закупите изгодно имот и всяко лято да отпътувате до така близката ни дестинация. Разстоянието от южната част на България до Гърция е в няколко десетки километри,  това прави почивките и престоя така вълнуващи, ненатоварващи и много приятни.beach-84533_960_720

Екскурзията може да ви отведе до неголямото градче, носещи името Паралия Катерини. Малко по размери, но много красиво, разположено в подножието на планината Олимп и около брега на Егейско море. От големия и популярен полуостров Халкидики го дели само вода, а пътят по суша е обиколен. Това обаче не пречи на почитателите на красоти да попътуват, било то по море или суша, за да се запознаят от близо с региона.

Историята на градчето съществува от древността на Гърция. В миналото бил известен повече като град Дион. На самия Паралия Катерини няма множество забележителности, но пък естествената красотата и разположение го правят така атрактивно и примамливо място.

Всяка една къща в региона има типична архитектура и като по калъп издигнати, натъкмени и отрупани с много цветя те са радост за всеки.

Хубавото на този град се дължи на стратегическото разположение, в близост до интересни места. Чисти, златни пясъци, дълги морски ивици заети от плажове и живописни заливи. Това може да забележите от почти всяко едно селце из Гърция разположено по Халкидики и околността.

На целия този фон като в синхрон с новото време не липсват и модерни центрове за релакс, развлечения и забава. Интерес събуждат и останките от древни цивилизации. Всичко това е тайната на една земята, наречена Халкидики. Цялата тази земя е потънала в топлината и синевата на Егейско море. Тя е огрявана всяка утрин от Средиземноморското слънце, тя дава възможност на всеки, които пожелае да я опознае от близо.

Ако и вие искате да вкусите тази истинската атмосфера на Гърция потърсете имот на това място. 

 

Continue Reading

7 неща, от които зависи изборът на имот на Банско

Инвестицията в имот е една от важните и големи стъпки в живота на всеки човек. Изборът на нов дом не бива да се пренебрегва. За такъв не трябва да се гледа с лека ръка и да се подхожда небрежно, защото той ще определи комфорта и благоразположението в идните години.

Щом става дума за покупка на недвижим имот било то апартамент, къща, мезонет, лукс, то комуникацията свързана с него ще е изключително важна за последващия етап от покупката.

Първите неща, в които трябва да се ориентирате преди покупката на нов дом са средствата. Ясният поглед над възможности може да отключи много полета за изяви.

След определяне на възможностите се търси мястото или разположението на имота. За  по-специални зони се предвиждат центъра на голям град, полите на планина, паркове или градини. Идеални и съчетаващи повече от изброените критерии са топ имоти на Банско.

В избора на местоположение за новия дом се гледат връзките и достъпа до останалата част на населеното място. При имоти лукс разположенията благоприятстват този фактор, а изложението им предлага не само красиви панорамни гледки, но и достъп до всяка точка от града.

Изборът на подходяща зона или квартал е от изключително значение и винаги трябва добре да се планира.Аренда-на-отпуск-Банско-Hotel-Sunrise-appartement-42_18

След оглед на имота, се предвижда и инфраструктурата, всеки детайл е от изключителна значимост за бъдещото благоразположение и живота. Много пъти имоти лукс са е нова зона, предвидена като квартал за луксозни постройки, но в процес на застрояване.

Друг важен момент е избора на имот в старинни сгради, архитектурни такива, където вече всичко е в завършен вид и за новият собственик остава само нанасянето. Сред имоти на Банско могат да се намерят много екстравагантни такива.

Не е за пренебрегване факта, че всеки дом, в новопостроена сграда ще има по-голяма гаранция за качество и модерен дизайн. В зависимост от конкретните предпочитания се обръща внимание върху тези детайли.

За имоти лукс е типична отдалечеността в тихи, уединени и спокойни квартали. В момента на избор на такъв дом, трябва да се проверят и подробностите около това дали има жива охрана функционираща в региона, дали тя следи за реда и сигурността, дали мястото е с прилежащи паркоместа и т.н.

Всички подробности около избор и покупката на имоти Банско, могат да бъдат коментирани с агенция по недвижими имоти. В случаи на недостатъчни средства за покупката, понякога собствениците на имоти са склонни към промени в цените, а това често се договаря и в процеса на покупка.

 

Continue Reading